Schoorsteeninspectie

Tijdens de visuele schoorsteeninspectie in de woning wordt een groot aantal aspecten zorgvuldig in kaart gebracht. Om wat voor soort kanaal gaat het, hoe is de omkokering aangebracht, is de afstand tot hout voldoende, is er sprake van vochtdoorslag, bruine plekken of creosoot vochtstrepen. Is er misschien sprake van brandlucht enz.

Ook de luchthuishouding wordt nagegaan en het dak wordt gecontroleerd.  Hier gaat het om het soort dak, de conditie van de schoorsteen en de verschillende onderdelen daarvan: de schoorsteenkop, de schoorsteenpot, de conditie van het lood, de uitmonding van het kanaal en dergelijke.

Met een camera kan tenslotte de inwendige conditie van het rookkanaal worden beoordeeld. De camera is voorzien van een draaiende kop zodat deze 360° gedraaid kan worden. Scheuren of andere ongeregeldheden kunnen zo snel opgespoord worden.

De camera is aangesloten op een recorder die hiervan opnames maakt. Van deze inspectie wordt een officiële rapportage gemaakt die eventueel naar de schadeverzekeraar gestuurd kan worden.

Schoorsteeninspectie Groningen en Drenthe